ČERVENÝ BURČÁK
20.10.2025kdy mošt prokváší na rmutu,ze kterého je po několika dnech kvašení odtažen,nahrubo scezen,filtrován a ihned transportován.
První pokus o červený burčák v podobě Rulandy modré
nevyšel a během noci máme krásné mladé červenisko
Ještě se ale nevzdáváme a další pokus plánujeme na příští týden.
Držte palce
Na víkend můžete každopádně tankovat bílý i růžový,
tak se budeme těšit.
Tento týden je pro Vás připraven burčák z odrůd.
Zweigeltrebe jako rosé a bílý kupáž RV + VZ.
Červený již brzy - dáme vědět
Na víkend opět dva druhy burčáku.
Zweigeltrebe rosé a Veltlínské zelené.
Kdo nemůže burčák každý den,
tak určitě vyzkoušejte naši novinku ve stáčených vínech
Saphira 2024 suché
cukernatost při sběru 22.4°
kyselin 6.9 g/l
zbytkový cukr 1.4 g/l
alkohol 13.5 %
Opojná aromatika banánů,manga,fíků a papáji,jež přechází i do chutě,kde je podtržena jemnou a osvěžující kyselinkou.
Atraktivní ovocité víno k delšímu pití.
Pití burčáků je velmi prospěšné..
-kvasíme přírodní šťávu z hroznů révy vinné bez umělého doslazování
-přirozený a vysoký obsah vitamínu C,vitamínů skupiny B,minerálů a dalších příznivě působících látek
-kvasinka rodu Sacharomycces,blahodárně působící na trávící ústrojí a zažívání-dokonalé k pročištění organismu
-nízký a nezatěžující obsah alkoholu
Někdy se můžeme setkat s názory,že se k burčáku nečichá...
To by bylo škoda...
Kvašení je senzoricky nejzajímavější období zrození vína a způsobuje neustálé aromatické změny..
Jestliže je možné odrůdové porovnávání,jedná se nádherný zážitek.
Burčák dle stadia prokvašení
sladký převažuje cukr nad alkoholem
-naše prodejní verze
ve varu - cukr a alkohol v rovnováze
po zlomení(řezák) - převažuje alkohol a vystupují kyseliny
mydliňák - cukr zaniká a více kyselin
mladé víno - téměř čisté víno
Na tento víkend se můžete opět potěšit dvěma druhy burčáku.
Muškát moravský a Savilon,který bude k dispozici i příští týden a je to naprostá paráda,která se nám pro Vás povedla vybojovat
Jedná se o moderní Piwi odrůdu a byla vyšlechtěna v roce 2001 ve Velkých Bílovicích.
Savilon
"Rakiš"(Villard blanc x Veltlínské červené rané) a "Merlan"(Merlot x Seibel)
Odrůdová vína svým aroma připomínají vína odrůdy Sauvignon a vynikají plností.
Barva je výrazná, žlutá se zelenými reflexy až citrónově žlutá se zlatou jiskrou.
Vůně extraktivní a široká.
Při nadechnutí vás pohltí květinové vůně, které postupně přechází do ovocných tónů.
Dále jsou poznat medové vůně a velmi slabě i vanilka.
Chuť je dlouhá s překvapivými kyselinkami.
Predikátní vína jsou velmi kvalitní a mají předpoklady k delší archivaci.
Savilon můžete podávat především jako aperitiv a k slavnostním příležitostem.
Žádný pozvolný rozjezd a na víkend hned dva druhy burčáku.
Muškát moravský a Müller Thurgau.
Tak se stavte a schválně,který je lepší...
Pěkný víkend.
Přijímáme objednávky na krouhané zelí.
Balení 5,10 nebo 15 kg.
Více informací v obchodě nebo na 777 608 841.